From Houston to Seattle

ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ SEATTLE

Της Βίκης Χονδρού


[Στίξτε εδώ για να δείτε την εκφώνηση της άσκησης αξιολόγησης των πόλεων]

Πρόκειται για μια τετραμελή οικογένεια η οποία ζει στο Χιούστον του Τέξας σε μια περιοχή της πόλης με αρκετή κίνηση. Το σχολείο των παιδιών είναι κοντά και έτσι πηγαίνουν είτε περπατώντας είτε με το αυτοκίνητο των γονιών τους. Επίσης το νοσοκομείο είναι σχετικά κοντά στο σπίτι τους.. Οι συνήθειες τους είναι κοινές με τα υπόλοιπα νοικοκυριά. Τις καθημερινές ασχολούνται όλοι με τις δουλειές τους ενώ τα Σαββατοκύριακα κάνουν κάποιες εκδρομές για να επισκεφτούν την γιαγιά τους και τον παππού τους ή επισκέπτονται κάποια άλλα μέρη. Τα παιδιά συναντιούνται με τους φίλους τους σε διάφορες σχολικές εκδηλώσεις ή σε διάφορους τόπους όπου συχνάζει η νεολαία ενώ οι γονείς αρκετά συχνά βγαίνουν με φιλικά ζευγάρια για να ξεφύγουν από την ρουτίνα της καθημερινότητας.

Σε κάποια στιγμή δίνεται η ευκαιρία στην μητέρα να αποκτήσει μια καλύτερη δουλειά. Αποτελείται από 2 παιδιά τα οποία πηγαίνουν σχολείο και σκέφτονται να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Το μεγαλύτερο παιδί θέλει να σπουδάσει ψυχολογία σε κάποιο κολέγιο ενώ το μικρότερο περιορίζεται στο να πάει σε κάποιο τεχνικό σχολείο. Ο πατέρας δουλεύει ως νομικός σύμβουλος σε μια εταιρία ενώ η μητέρα είναι κοινωνική λειτουργός.

Το σπίτι τους είναι μια ευρύχωρη μονοκατοικία με αρκετές ανέσεις τις οποίες τις προσφέρει και το σχετικά υψηλό εισόδημα τους. Βρίσκεται σε μια σχετικά κενή θέση στην δουλεία της και έτσι σκέφτονται την περίπτωση της μετακόμισης σε κάποια άλλη πόλη.

Από την μια πλευρά αυτό είναι καλό γιατί εξασφαλίζεται ένα καινούργιο ευρύχωρο διαμέρισμα κοντά στο κέντρο της πόλης. Βρίσκεται και αυτό στην καινούργια δουλειά της μητέρας και στο σχολείο των παιδιών αλλά μακριά από το νοσοκομείο. Επίσης υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες για να μπορέσει ο πατέρας να βρει μια εξίσου αξιόλογη θέση με αυτή που είχε.

Όμως υπάρχουν και αρκετά μειονεκτήματα. Η οικογένεια αυτή είναι αναγκασμένη να αφήσει πίσω τις συνήθειες που είχε. Για παράδειγμα τα παιδιά θα πρέπει να αφήσουν τους φίλους και τους χώρους όπου πέρναγαν τον ελεύθερο χρόνο τους. Οι γονείς θα πρέπει να προσαρμόσουν την οικονομική τους κατάσταση στα δεδομένα εκείνης της πόλης αν και ο μισθός της μητέρας είναι αρκετά μεγαλύτερος από ότι πιο πριν. Ακόμη θα πρέπει να δημιουργήσουν καινούργιο κοινωνικό περιβάλλον ώστε να μπορούν να συναναστρέφονται αφού οι τρόποι σύνδεσης με τους δικούς τους ανθρώπους είναι ελάχιστοι.

Ωστόσο το ζήτημα αυτό είναι αρκετά ενδιαφέρον, θα συζητηθεί από την οικογένεια και θα πάρουν από κοινού την τελική απόφαση τους.

Ύστερα από την απάντηση των 45 ερωτήσεων, αξιολογήθηκαν με ειδικό πρόγραμμα οι παράγοντες διαβίωσης και τα αποτελέσματα. παρουσιάζονται στον προηγούμενο πίνακα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ

'Οπως προέκυψε μετά την εκτέλεση
του ερωτηματολογίου

Factors

ΚΑΤΑΤΑΞΗ
ΤΩΝ ΠΡΟΤΙΜΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΕΩΝ

'Οπως προέκυψε μετά την εκτέλεση του προγράμματος

  ΠΟΛΕΙΣ .......................... ΚΑΤΑΤΑΞΗ


 Pittsburgh, PA .................... 01
 Cleveland-Lorain-Elyria, OH ....... 02
 Cincinnati, OH .................... 03
 Long Island, NY ................... 04
 Minneapolis-St.Paul, MN ........... 05
 Philadelphia, PA .................. 06
 Omaha, NE ......................... 07
 Louisville, KY .................... 08
 Milwaukee-Waukesha, WI ............ 09
 Raleigh-Durham-Chapel Hill, NC .... 10
 Salt Lake City-Ogden, UT .......... 11
 Boston, MA ........................ 12
 Indianapolis, IN .................. 13
 Oklahoma City, OK ................. 15
 Washington, DC-MD-VA-WV ........... 16
 Knoxville, TN ..................... 17
 Johnson City-Kingsp.-Bristol,TN,VA. 18
 Syracuse, NY ...................... 19
 Lexington, KY ..................... 10
 Seattle-Bellevue-Everett, WA ...... 20

Με βάση αυτή την αξιολόγηση οι προτεινόμενες πόλεις για την οικογένεια φαίνονται στο πίνακα. Το Seattle αποτελεί την 20η επιλογή, σύμφωνα με το πρόγραμμα. Ο χάρτης παρουσιάζει την διαδρομή που θα πρέπει να ακολουθήσει η οικογένεια για να φτάσει στον προορισμό της.

[GEANDER'S HOME PAGE] |
[ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ] | [ΕΙΔΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ] | [ΕΥΡΕΤΗΡΙΑ] | [ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ]


Geander's pages are hosted by GeoCities Get your own Free Home Page

[HOME PAGE] | [ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ] | [ΕΙΔΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ] | [ΕΥΡΕΤΗΡΙΑ] | [ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ]


This page hosted by GeoCities Get your own Free Home Page