From Washington D.C. to Knoxville, TN

ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

Της 'Αννας Μουστάκα


[Στίξτε εδώ για να δείτε την εκφώνηση της άσκησης αξιολόγησης των πόλεων]

Πρόκειται για ένα ζευγάρι ξένων μεταπτυχιακών φοιτητών, οι οποίοι κατοικούν σε μια μεσαίας τάξεως συνοικία στην Ουάσιγκτον.Το αντικείμενο της εργασίας τους, όμως, απαιτεί την μετακόμισή τους έξω από τα όρια της Ουάσιγκτον. Συνολικά και οι δύο έχουν εισόδημα περίπου 800 δολάρια τον μήνα. Τους απασχολεί να μετακομίσουν σε μια πόλη που να παρέχει άριστη ιατρική περίθαλψη και να υπάρχει άμεση πρόσβαση σε νοσοκομείο.

Ο λόγος είναι ότι ο ένας από τους δύο φοιτητές αντιμετωπίζει πρόβλημα καρδιάς εκ γενετής και υπάρχει η περίπτωση να χρειαστεί οποιαδήποτε στιγμή η μεταφορά του στο νοσοκομείο. Η περίπτωσή του χρειάζεται άμεση χειρουργική επέμβαση, προσπαθεί όμως σε συνδυασμό με καλή φυσική ζωή να την αποφύγει.

Επιπλέον, την νέα πόλη θα πρέπει να την χαρακτηρίζουν οι καλές συγκοινωνίες, με την έννοια ότι τα διάφορα μεταφορικά μέσα δεν παρεκκλίνουν από τις ώρες των δρομολογίων τους, καθώς και η συχνότητά τους είναι ικανοποιητική. Η εγκληματικότητα θα πρέπει να μην υπερβαίνει τα φυσιολογικά όρια, μιας και δύσκολα επιτυγχάνεται η έλλειψή της, διότι αρκετές φορές , ίσως, χρειαστεί να βρίσκονται εκτός οικίας και αργά το βράδυ.

Όσον αφορά τις τέχνες και τα θεάματα, το αναφερόμενο ζευγάρι φοιτητών αναζητά μία πόλη που να παρέχει τα παραπάνω στο μέγιστο βαθμό τους, μιας και οι δύο έχουν ως αντικείμενο των σπυδών τους την τέχνη, αλλά και γενικότερα ενδιαφέρονται για την καλή ψυχαγωγία.

Επίσης, τους απασχολεί το κλίμα, λόγω του προβλήματος της υγείας, το οποίο θα πρέπει να μην απέχει πολύ από της Ουάσιγκτον.

Ακόμη, όσον αφορά την στέγαση, το μόνο που τους ενδιαφέρει πέρα από τη μεσαίας τάξεως συνοικία, είναι, το οίκημα να διαθέτει κεντρική θέρμανση.

Το θέμα της αναψυχής είναι το τελευταίο που του ενδιαφέρει δεδομένης της οικονομικής τους κατάστασης. Εν τούτοις, θα προτιμούσαν, το μέρος που θα κατοικήσουν να διαθέτει και χαρακτηριστικά παραθεριστικού μέρους. Ακόμα, όμως, και μια κοσμοπολίτικη περιοχή, με έντονη κινητικότητα και γρήγορους ρυθμούς θα τους ικανοποιούσε, αφού θα κάλυπτε ως ένα σημείο την ανάγκη τους για αλλαγή εικόνων.

Κάνοντας προσεκτική έρευνα σε πόλεις που θα μπορούσαν να τους φιλοξενήσουν, διαπίστωσαν ότι οι περισσότερες δεν ικανοποίησαν όλους τους όρους τους. Επιπλέον αντιμετώπιζαν και το εξής πρόβλημα: Μιας και επρόκειτο για φοιτητές με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες, αλλά και γιατί η ανάγκη της μετακόμισης ήταν ένα ξαφνικό γεγονός, βρέθηκαν σε μια κατάσταση που αναγκαστικά οι επιλογές τους θα έπρεπε να περιοριστούν λόγω απόστασης. Δηλαδή τα οικονομικά τους δεν τους επέτρεπαν τα επιπλέον έξοδα μιας πιο απομακρυσμένης περιοχής από τη βάση τους. Με αποτέλεσμα να περιοριστούν στην αναζήτηση πόλεων κοντά στην Ουάσιγκτον.

Ύστερα από προσεκτική εξέταση των πόλεων που θα μπορούσαν να ικανοποιούν τις παραπάνω επιθυμίες, οι φοιτητές κατέληξαν στην επιλογή του Knoxville, TN (Πολιτεία Τενεσή).

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ

'Οπως προέκυψε μετά την εκτέλεση
του ερωτηματολογίου

Factors

ΚΑΤΑΤΑΞΗ
ΤΩΝ ΠΡΟΤΙΜΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΕΩΝ

'Οπως προέκυψε μετά την εκτέλεση του προγράμματος

  ΠΟΛΕΙΣ ............................... ΚΑΤΑΤΑΞΗ


  Johnson City-Kingsp.-Bristol,TN,VA .. 01
  Louisville, KY ...................... 02
  Knoxville, TN ....................... 03

  Pittsburgh, PA ...................... 04
  Youngstown-Warren, OH ............... 05
  Indianapolis, IN .................... 06
  Oklahoma City, OK ................... 07
  Raleigh-Durham-Chapel Hill, NC ...... 08
  Cincinnati, OH ...................... 09
  Cleveland-Lorain-Elyria, OH ......... 10
  Scranton-Wilkes/Barre-Hazleton, PA .. 11
  Birmingham, AL ...................... 12
  Greensboro-Winston/Salem-High Pt,NC . 13
  Lexington, KY ....................... 14
  Dayton-Springfield, OH .............. 15
  Syracuse, NY ........................ 16
  Salt Lake City-Ogden, UT ............ 17
  Greenville-Spartanburg-Anderson,SC .. 18
  Philadelphia, PA .................... 19
  Omaha, NE ........................... 20

[GEANDER'S HOME PAGE] |
[ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ] | [ΕΙΔΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ] | [ΕΥΡΕΤΗΡΙΑ] | [ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ]


Geander's pages are hosted by GeoCities Get your own Free Home Page