From Denver to LA

ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΤΕΤΡΑΜΕΛΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Της Μαρίας Παπαχαραλάμπους


[Στίξτε εδώ για να δείτε την εκφώνηση της άσκησης αξιολόγησης των πόλεων]

Πρόκειται για μια τετραμελή οικογένεια η οποία μένει στο Denver του Κολοράντο, απ' όπου αναγκάστηκαν να φύγουν επειδή ο πατέρας αναζητούσε καλύτερη θέση στην επιχείρηση όπου εργάζεται. Ονομάζεται Ρίτσαρντ και είναι τριανταπέντε χρονών, η μητέρα ονομάζεται Νταϊάνα και είναι τριάντα. Το κορίτσι ονομάζεται Μπρέντα, δώδεκα ετών και το αγόρι, που ονομάζεται Στιβ, είναι οχτώ.

Το κόστος διαβίωσης είναι υψηλό, όμως καταφέρνουν να μη στερούνται τα αναγκαία. Εκτός από το νοίκι και τους διάφορους λογαριασμούς, έχουν να πληρώσουν τα δίδακτρα των γαλλικών και των ισπανικών των παιδιών. Επιπλέον το κορίτσι κάνει χορό και το αγόρι πάει καράτε. Συγχρόνως έχουν και πολλά ιατρικά έξοδα γιατί το αγόρι φοράει ορθοδοντικά "σιδεράκια".

Ο πατέρας που είναι λογιστής δουλεύει σε μία πολυεθνική εταιρεία, στην οποία φαίνεται να έχει λαμπρό μέλλον. Κάθε πρωί πάει για τρέξιμο. Του αρέσει πολύ ο κινηματογράφος και το θέατρο. Έχει μία συλλογή από γραμματόσημα. Τον ενδιαφέρουν τα κοινά και γι' αυτό καθημερινά διαβάζει διάφορες εφημερίδες και βλέπει ειδήσεις. Επίσης, ασχολείται με το κυνήγι και με το ψάρεμα. Η εργασία του από το σπίτι απέχει περίπου μισή ώρα αλλά δεν πηγαίνει με το αυτοκίνητο γιατί του αρέσει να περπατάει.

Η μητέρα ασχολείται με τα οικιακά. Της αρέσει να μαγειρεύει φαγητά από άλλες χώρες, καθώς επίσης και γλυκά. Καθημερινά κάνει γυμναστική στο σπίτι της.Ταυτόχρονα ασχολείται με τον κήπο της, στον οποίο εκτός από διάφορα λουλούδια έχει φυτέψει και λαχανικά. Συμμετέχει σε διάφορες οργανώσεις για το περιβάλλον. Όταν μπορεί πηγαίνει σε εκθέσεις ζωγραφικής. Για να ηρεμήσει ακούει κλασσική μουσική ή διαβάζει λογοτεχνικά βιβλία.

Το κορίτσι πάει στην τελευταία τάξη του δημοτικού. Εκτός από το χορό ασχολείται και με το στίβο. Συλλέγει φωτογραφίες από διάφορους τόπους και όνειρο της είναι μία μέρα να κάνει το γύρο του κόσμου. Όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει γιατρός. Τα πιο αγαπημένα της μαθήματα είναι η ιστορία και τα μαθηματικά. Επίσης είναι πρόεδρος του συμβουλίου της τάξης της αφού είναι δραστήρια και συμπαθής στους συμμαθητές της.

Το αγόρι πηγαίνει και αυτό στο δημοτικό. Ασχολείται με το μπάσκετ και όνειρο του είναι να γίνει μπασκεμπολίστας. Τρελαίνεται να πηγαίνει για ψάρεμα και για κυνήγι μαζί με τον πατέρα του. Είναι ο πιο αγαπημένος μαθητής της δασκάλας του, επειδή πάντοτε προσπαθεί να απαντήσει σε κάθε ερώτηση της, ακόμα και όταν δεν είναι σίγουρος ότι αυτό που θα πει είναι σωστό.

Πολλές φορές ολόκληρη η οικογένεια κάνει εκδρομές σε διάφορα μέρη. Και αυτό αρέσει σ' όλους, όχι μόνο επειδή βλέπουν καινούργια μέρη αλλά επειδή ταυτόχρονα έρχονται σε επαφή με τη φύση. Συζητάνε όλοι μαζί τα κοινά τους προβλήματα και ο ένας συμπαραστέκεται στον άλλο. Τέλος, τηρούν τα διάφορα έθιμα που υπάρχουν και όλες τις γιορτές τις περνάνε οικογενειακά.

Με ερωτηματολόγιο 45 ερωτήσεων αξιολογήθηκαν οι παράγοντες διαβίωσης. Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα. Χαίρονται που θα μετακομίσουν στο Los Angeles γιατί αυτό ανταποκρίνεται στα ενδιαφέροντά τους.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ

'Οπως προέκυψε μετά την εκτέλεση
του ερωτηματολογίου

Factors

ΚΑΤΑΤΑΞΗ
ΤΩΝ ΠΡΟΤΙΜΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΕΩΝ

'Οπως προέκυψε μετά την εκτέλεση του προγράμματος

  ΠΟΛΕΙΣ ................... ΚΑΤΑΤΑΞΗ


 Los Angeles-Long Beach, CA .... 01
 Chicago, IL ................... 02
 San Francisco, CA ............. 03
 Baltimore, MD ................. 04
 Boston, MA .................... 05
 Seattle-Bellevue-Everett, WA .. 06
 New York, NY .................. 07
 Cleveland-Lorain-Elyria, OH ... 08
 Philadelphia, PA .............. 09
 Houston, TX ................... 10
 Detroit, MI ................... 11
 Washington, DC-MD-VA-WV ....... 12
 Miami, FL ..................... 13
 Minneapolis-St.Paul, MN ....... 14
 San Diego, CA ................. 15
 Oklahoma City, OK ............. 16
 Denver, CO .................... 17
 Phoenix-Mesa, AZ .............. 18
 Milwaukee-Waukesha, WI ........ 19
 St. Louis, MO-IL .............. 20

[GEANDER'S HOME PAGE] |
[ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ] | [ΕΙΔΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ] | [ΕΥΡΕΤΗΡΙΑ] | [ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ]


Geander's pages are hosted by GeoCities Get your own Free Home Page