From Miami to Pittsburgh

ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΟΛΑΪΝ

Της Μαρίας Καραγιάννη


Πρόκειται για μια Αμερικανίδα φοιτήτρια, την Καρολάιν που σπουδάζει ψυχολογία και που κάποιες συγκυρίες την ανάγκασαν να μετακομίσει στο Pittsburgh από το Miami όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Με εφαρμογή ενός προγράμματος σε γλώσσα Qbasic, μέσω ενός ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου με 45 ερωτήσεις, αναδείχθηκαν τα κυριότερα συμφέροντα και ενδιαφέροντα της Καρολάιν και αξιολογήθηκαν αυτόματα οι παράγοντες διαβίωσης του, ανάλογα με όσα προέχουν για την ηρωϊδα μας. Όλα αυτά οδήγησαν στο Pittsburgh...

Τα κύρια χαρακτηριστικά και οι ανέσεις που θα προσφέρει η ζωή στην καινούρια πόλη θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένες στη φοιτητική της ζωή.

Καταρχήν, η πόλη αυτή θα πρέπει να διαθέτει σπίτια που να είναι κατάλληλα για φοιτητές με φτηνό νοίκι, έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί οικονομικά η Καρολάιν που προέρχεται από μια μικρομεσαία οικογένεια και το σπίτι να βρίσκεται σε μια ήσυχη γειτονιά για να έχει τη δυνατότητα να μελετάει απερίσπαστη. Όσον αφορά το γενικότερο κόστος διαβίωσης, θα ήταν καλό να μην είναι αυξημένο, έτσι ώστε να μπορεί η Καρολάιν να απολαμβάνει όλες τις ανέσεις που προσφέρει η πόλη, εξαρχής για να εμπλουτίσει τον πνευματικό της κόσμο και κατά δεύτερον για να έχει τη δυνατότητα να διασκεδάζει.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που θα πρέπει να διαθέτει η νέα πόλη, είναι μια μεγάλη βιβλιοθήκη που να ανήκει στο Πανεπιστήμιο και ένα εξίσου μεγάλο αναγνωστήριο, καθώς η Καρολάιν είναι φοιτήτρια στο τμήμα της ψυχολογίας και χρειάζεται πολύ τους δύο προαναφερθέντες χώρους. Ακόμη κρίνεται σκόπιμο όσο ν’ αφορά τη φοιτητική της δραστηριότητα να υπάρχουν αρκετά υπολογιστικά κέντρα που να μπορεί ο καθένας να εργάζεται πάνω σε υπολογιστές σε καθημερινή βάση και με δωρεάν φυσικά πρόσβαση.

Επίσης, θα πρέπει να τονίσουμε ότι το Pittsburgh θα πρέπει να προσφέρει μια ασφαλή ζωή στην φοιτήτρια μας και να μην την εκθέτει σε διάφορους κινδύνους στους δρόμους της πόλης, που σημαίνει ότι ο βαθμός εγκληματικότητας θα πρέπει να είναι ελεγχόμενος. Φυσικά, αυτό προϋποθέτει συνεχή αστυνόμευση της πόλης, έτσι ώστε η Καρολάιν να είναι ασφαλής και να μη ζει μέσα στο φόβο και στην καθημερινή βία.

Επιπρόσθετα, επειδή η Καρολάιν μετακόμισε σε μια αμερικανική πόλη όπου οι αποστάσεις είναι πολύ μεγάλες, θα πρέπει να υπάρχουν τακτικές συγκοινωνίες, προκειμένου να μπορεί να μετακινείται εύκολα και γρήγορα. Βέβαια, αυτό προϋποθέτει φθηνό εισιτήριο για να επιβαρύνεται κι άλλο οικονομικά η Καρολάιν.

Κρίνεται επίσης καλό για μια νέα κοπέλα όπως είναι η Καρολάιν να διαθέτει η καινούρια πόλη πληθώρα από κινηματογράφους και θέατρα για να μπορεί να παρακολουθεί τα πολιτιστικά συμβάντα και να είναι ενημερωμένη για οτιδήποτε καινούριο προβάλλεται. Θα πρέπει οι χώροι αυτοί αναψυχής να είναι προσιτοί οικονομικά στο κοινό και να αποτελούν ένα ευχάριστο περιβάλλον συνδυάζοντας την άνεση και τη ζεστασιά. Αυτά θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του ψυχοπνευματικού κόσμου της Καρολάιν με το να προσφέρουν ταυτόχρονα και ψυχαγωγία και διασκέδαση. Εκτός όμως από τους κινηματογράφους και τα θέατρα, θα ήταν καλό η πόλη εγκατάστασης να διαθέτει πολλά μουσεία και διάφορους πολιτιστικούς χώρους στους οποίους η πρόσβαση να είναι εύκολη. Ακόμη, η Καρολάιν είναι ένας αθλητικός τύπος και συνήθιζε στην πόλη που ζούσε να ασχολείται με το τένις τις ελεύθερες ώρες της. Άρα, άμεση συνέπεια αυτού είναι η αναγκαιότητα ύπαρξης πολλών αθλητικών κέντρων με γήπεδα τένις βεβαίως, έτσι ώστε να μπορεί η Καρολάιν να εξασκεί το χόμπι της και να αξιοποιεί ένα μέρος του ελεύθερου χρόνου της.

Τέλος, όσον αφορά το σημαντικό θέμα της ιατρικής περίθαλψης θα πρέπει η νέα πόλη εγκατάστασης να διαθέτει καλά νοσοκομεία και τοπικά κέντρα υγείας για την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών. Οι πολίτες πρέπει να περιθάλπονται από εξειδικευμένους και έμπειρους γιατρούς, οι οποίοι θα βρίσκονται σε καθημερινή βάση στα κέντρα περίθαλψης και θα εξυπηρετούν τους ασθενείς (και ενδεχόμενα την Καρολάιν αν το χρειαστεί).

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ

'Οπως προέκυψε μετά την εκτέλεση
του ερωτηματολογίου

Factors

ΚΑΤΑΤΑΞΗ
ΤΩΝ ΠΡΟΤΙΜΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΕΩΝ

'Οπως προέκυψε μετά την εκτέλεση του προγράμματος

  ΠΟΛΕΙΣ .............................. ΚΑΤΑΤΑΞΗ


  Pittsburgh, PA .......................01
  Cleveland-Lorain-Elyria, OH...........02
  Cincinnati OH ........................03
  Syracuse, NY .........................04
  Salt Lake City-Ogden, UT .............05
  Indianapolis, IN .....................06
  Louisville, KY .......................07
  Milwaukee-Waukesha, WI ...............08
  Omaha, NE.............................09
  Philadelphia, PA......................10
  Minneapolis-St.Paul, MN...............11
  Oklahoma City, OK.....................12
  Raleigh-Durham-Chapel Hill, NC........13
  Seattle-Bellevue-Everett, WA..........14
  Knoxville, TN.........................15
  Johnson City-Kingsp -Bristol, TN, VA .16
  Washington, DC-MD-VA-WV...............17
  St. Louis, MO-IL......................18
  Boston, MA............................19
  Denver, CO............................20

[GEANDER'S HOME PAGE] |
[ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ] | [ΕΙΔΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ] | [ΕΥΡΕΤΗΡΙΑ] | [ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ]


Geander's pages are hosted by GeoCities Get your own Free Home Page